říjen 2010

3.11.2010

Zpravodaj KNA


Vážení přátelé,
dovolujeme si Vám zaslat několik tipů a informací z Karmelitánského nakladatelství a distribuce.


Aktuální novinky KNA              Tipy z distribuce KNA
http://www.ikarmel.cz/novinky/kna/              http://www.ikarmel.cz/vyber/nase-tipy


 Novinky KNA


Další příběhy pro uzdravení dušeDalší příběhy pro uzdravení duše
José Carlos Bermejo

Příběh jakožto krátký literární útvar se dostane ke čtenáři s přirozenou snadností. Vytrhuje ho z černobílé reality a přenáší jej do nového prostředí, hrajícího všemi barvami. Nenabízí jen poselství, ale míří také k srdci, k pocitům a touhám. Ukazuje, že nový a lepší život je možný, pokud se člověk rozhodne krůček po krůčku investovat energii.

více o knize
ukázka z knihy

 

Otče, odevzdávám se tiOtče, odevzdávám se ti
2. vydání
Wilfrid Stinissen

Hlavním tématem knihy je poslušnost člověka vůči Boží vůli. Pater Stinissen se zamýšlí nad cestami vedoucími k naprosté odevzdanosti do vůle našeho nebeského Otce, jakož i nad obtížemi, které tento proces duchovního zrání doprovázejí.

více o knize
 

 

Ikony KristaIkony Krista
Víra - Umění - Liturgie - Teologie
Egon Sendler

Víra - Umění - Liturgie - Teologie. V liturgickém roce západní i východní církve jsou slaveny všechny hlavní události Kristova života: jeho narození, zjevení, uvedení do chrámu, proměnění, ukřižování a vzkříšení. Každou z těchto událostí najdeme také na obrazech a ikonách, jejichž krása odráží duchovní bohatství dějin spásy.

více o knize 

 


Svatí na každý den


Reprezentativní publikace, která čtenářům přináší poselství světic a světců v dějinách spásy. V I. dílu se setkáme se světci měsíců ledna, února a března. Životopisy svatých nám dávají možnost setkávat se s jednotlivými světci, uzavírat s nimi přátelství, růst pod jejich ochranou a řídit se jejich příkladem a způsobem života. Můžeme se k nim však přiblížit i z jiného úhlu: vnímat je všechny v jednom celku. Svatost je pak jakýmsi velkým mnohohlasým chórem, jakousi mohutnou symfonií. Připomíná nám, že jsme ke svatosti povoláni všichni, i když každý jiným způsobem. Stejně tak jako svatí, kteří prožívali své povolání a poslání každý po svém.

Svatí na každý den - I. díl  Svatí na každý den - II. díl  Svatí na každý den - III. díl  Svatí na každý den - IV. díl

           

Vydání IV. dílu kompletu Svatí na každý den se očekává koncem měsíce listopadu.
Informace o knize Svatí na každý den naleznete zde.


 Knižní tipy z distribuce


Divadlo pro anděly
Tomáš Halík

V souboru 15 esejů autor dále rozvíjí svou filozofii dialogu víry a nevíry. Jednou z inspirací jeho úvah byla výzva současného papeže Benedikta, aby ti, kteří nemohou přijmout Boha, se přesto snažili žít „jako kdyby Bůh byl“. Tomáš Halík se ptá, co vlastně rozlišuje život věřících a nevěřících a zda i věřící nemohou chápat víru jako hypotézu, kterou musí neustále ověřovat vlastním životem.

Divadlo pro anděly (kniha)     Divadlo pro anděly (kniha+CD)     Divadlo pro anděly (CD)

                                                          

Knihy prof. Tomáše Halíka

 

Spiritualita křesťanského mnišství 
Václav Ventura

Pokračování úspěšné syntézy nejstarší mnišské tradice Východu i Západu; svazek vychází s podporou Centra pro práci s patristickými, středověkými a renesančními texty.
Na první pohled — se všemi poznámkami a bibliografickými seznamy — je práce určena studentům a odborníkům. Ale kdo zná autora a jeho umění osobitého zaníceného stylu, správně očekává, že text je zároveň napsán tak, aby zaujal mnohem širší okruh zájemců, kteří nechtějí zůstat na povrchu, a aby sloužil jejich duchovnímu i intelektuálnímu životu.
 

Spiritualita křesťanského mnišství - 1. díl     Spiritualita křesťanského mnišství - 2. a 3. díl

                                         

Knihy Václava Ventury 

  

Kéž bych pod hvězdami dobře odtančil svůj tanecKéž bych pod hvězdami dobře odtančil svůj tanec
Marek Orko Vácha

Neuvidíte-li zázraky a divy, říká Kristus, neuvěříte. Přál bych si, abych se uměl dívat kolem sebe, abych viděl. Kéž bych svůj život zde, nebe a hvězdy, květiny a motýly vnímal jako zázrak, jako něco nesamozřejmého, jako něco, co by nemuselo být. Kéž bych příběh Země včlenil do svého osobního příběhu. Kéž bych pod hvězdami dobře odtančil svůj tanec.

Knihy Marka Orko Váchy 


Jeruzalémské Bible


Jeruzalémská bible je dostupná ve čtyřech různých provedeních. Knihy jsou dostupné v internetovém obchodě ikarmel.cz a v síti kamenných knihkupectví.

      Jeruzalémská bible - standardní provedení   Jeruzalémská bible - výpravné provedení

                                                


 

Připravované a vydané tituly KNA ve 4. čtvrtletí tohoto roku


Zde naleznete seznam připravovaných a vydaných titulů ve 4. čtvrtletí tohoto roku. U připravovaných titulů si můžete zaregistrovat požadavek na zaslání informace, až bude kniha vydaná: 


Kalendáře na rok 2011


Karmelitánský kalendář 2011Karmelitánský kalendář 2011 - Čtecí kalendář

12 významných jmen v rubrice Osobnost měsíce. Na každý měsíc důležitá výročí z církevní, kulturní a politické oblasti. Pestré čtení pro chvíle oddychu i zamyšlení od autorů, jako jsou Kateřina Lachmanová, Marie Svatošová, P. Josef Čunek, P. Jiří Šlégr, P. Jaroslav Fogl a další. Exkluzivní rozhovor, který poskytli například Lubomír Mlčoch, Andrea Hýblová, Otakáro Maria Schmidt, Jaroslav Šebek, Jiří Zajíc a další. V rubrice Jak se žije se pootevřou dveře do řeholních komunit, misií i kněžského semináře. V rubrice Co čte se svěřují P. Josef Brtník, P. Tomáš Holub, P. Martin Holík, Joel Ruml, Karel Skočovský, Petr Šabaka. To nejzajímavější z produkce Karmelitánského nakladatelství

 

Cyrilometodějský kalendář 2011Cyrilometodějský kalendář 2011

Nový Cyrilometodějský kalendář nabízí opět vybranou společnost zajímavých autorů: Jan Balabán, Václav Cílek, Miloš Doležal, Karel Fořt, Anselm Grün, Bohumila Grögerová, František Lízna, Taťána Lukešová, Czeslaw Milosz, Otec Jeroným, Václav Renč, Tomáš Špidlík, Mojmír Trávníček aj.

 

 

Karmelitánské nakladatelství připravilo další tři různé kalendáře na rok 2011.

Proměny 2011
Dobové pohlednice v kalendáři nám představují jednotlivé kostely a kaple z doby zhruba před sto lety. Srovnání s jejich současným stavem pak umožňuje vytvořit si obraz nejen o tom, co nám zanechalo "dědictví otců", ale i o tom, jak jsme s tímto odkazem naložili.

Dědictví otců 2011
Stolní kalendář s fotografiemi sakrální architektury Čech a Moravy.

 

Malá poselství 2011
Stolní kalendář s krátkými úvahami Vojtěcha Kodeta.

 

V internetovém obchodě ikarmel.cz naleznete téma "Kalendáře", pod kterým naleznete kalendáře nejen od KNA, ale i od jiných nakladatelů.
www.ikarmel.cz/kalendar

 



Služby internetového obchodu iKarmel.cz


Informace o připravovaných titulech nejen Karmelitánského nakladatelství

V internetovém obchodě ikarmel.cz naleznete množství připravovaných titulů, u kterých si můžete zaregistrovat požadavek na zaslání emailové zprávy, až kniha vyjde a bude k dostání. Připravované tituly KNA a dalších nakladatelů naleznete zde.

Tematické rozdělení knih

V našem internetovém obchodě jsme pro vás připravili novou službu. Jedná se o nové tematické rozdělení knih. Můžete tak mnohem snadněji sledovat novinky z oboru, který vás zajímá. V tuto chvíli je k dispozici více než 10 témat, do kterých jsou tituly děleny. Díky specifickému způsobu zobrazení a řazení knih jsou nejvýše umístěny novinky. Tato služba tak nabízí přehled knih v daném tématu od mnoha různých nakladatelů.
Nabízíme tedy například přehled novinek pro zájemce o:

Seznam všech témat

 

Naše knihkupectví jako odběrná místa internetového obchodu iKarmel.cz

Knihy, které si objednáte v našem internetovém obchodě, si můžete také osobně vyzvednout v našich knihkupectvích v některém z uvedených měst: České Budějovice, Hradec Králové, Jičín, Karviná, Liberec, Litoměřice, Olomouc, Ostrava, Plzeň, Praha, Uherské Hradiště, Zlín. Více informací o odběrných místech naleznete zde:

Seznam kamenných prodejen naleznete zde.


Karmelitánské nakladatelství má svou stránku na facebooku.


Staňte se našimi fanoušky. Připravujeme pro vás soutěže o zajímavé ceny, můžete sledovat co se u nás v nakladatelství děje, informujeme vás o zajímavých knihách, dělíme se s vámi o různé zážitky prostřednictvím fotografií a videí.


Staňte se našimi fanoušky!


 

Pokud nemáte zájem dostávat tento zpravodaj, k odhlášení můžete použít tento formulář.

Sekce: zpravodaj   |   Tisk   |   Poslat článek známému