Tři dny křesťanské spirituality s P. Mariánem Kuffou v Brně

26.4.2016

Tři dny křesťanské spirituality s P. Mariánem Kuffou v BrněVe pátek 29. dubna až neděli 1. května 2016 pořádá Pastorační středisko brněnské diecéze a Karmelitánské nakladatelství Tři dny křesťanské spirituality. Pozvání letos přijal P. Ing. Mgr. Marián Kuffa, D.h.c., který v pátek 29. dubna 2016 v 18.30 hodin zahájí setkání v katedrále sv. Petra a Pavla úvodní přednáškou, na kterou ve 20.00 hodin naváže Nikodémova noc. Na páteční přednášku není třeba se přihlašovat.

V sobotu 30. dubna 2016 od 9.00 hodin začne v brněnské katedrále celodenní rekolekce na téma Boží milosrdenství. Rekolekce nenavazuje na páteční přednášku a lze ji absolvovat samostatně, program se doporučuje absolvovat celý včetně mše svaté v 15.30 hodin. V 16.30 bude následovat autogramiáda.
 
Setkání zakončí v neděli 1. května 2016  mše svatá v 9.00 hodin v kostele sv. Michala na Dominikánském náměstí v Brně
 
V letošním roce je třeba se na sobotní rekolekci do 22. dubna 2016 předem přihlašovat.
 
 
 

FILM OPŘI ŽEBŘÍK O NEBE ZÍSKAL FILMOVOU CENU ČESKÝ LEV

za nejlepší dokumentární film roku 2015

Úspěšný film nyní i na DVD - ´Opři žebřík o nebe´

Dokument, který získal filmovou cenu Český lev v březnu 2016, je výpovědí o tom, že když se člověk odevzdá Bohu a nechá se jím vést, je schopen věcí, na které by lidské síly stěží stačily.

Marián Kuffa je farářem v malé vesnici Žakovce pod Tatrami na Slovensku. Na faře se stará o lidí z okraje společnosti - o bezdomovce, bývalé vězně, děvčata a kluky z dětských domovů, tělesně postižené a týrané matky s dětmi. Okolo 250 lidí. Někdo zemře, někdo se narodí, někdo odejde… Příběhy bezdomovců, alkoholiků, feťáků a dalších ztracených existencí slouží ve filmu kromě své vlastní síly a zajímavosti také jako zrcadlo k počínání, životu, víře a náboženské a osobní filosofii faráře. Film o síle víry a hodnotě oběti, o tom, jak moc se člověk dokáže vydat za druhé, jak moc tím ztrácí, ale i jak mnoho tím získává.

Dokument stojí za to vidět. Je výpovědí o tom, že když se člověk odevzdá Bohu a nechá se jím vést, je schopen věcí, na které by lidské síly stěží stačily.

Opři žebřík o nebe

Zachovej řád a řád zachová tebe
Jana Ševčíková
Info a běžná cena: DVD, 
101 min. - slovensky, 198 Kč
Vydáno: 2015
Objednací číslo: JNS001
Druh zboží: DVD




Koupit
 

 

 

 

 

 

Sekce: zprávy   |   Tisk   |   Poslat článek známému