Aktuální novinky Karmelitánského nakladatelství

17.6.2011

Aktuální novinky Karmelitánského nakladatelstvíZajímá vás, co nového právě vychází v Karmelitánském nakladatelství? Zde přinášíme stručný přehled novinek KNA.

 

 

Umění rozlišovat
Bertrand Georges

Každý den nás staví před řadu drobných rozhodnutí, která sice vypadají bezvýznamně, ale v souhrnu mohou výrazně ovlivňovat nás i naše bližní. Občas ale konáme rozhodnutí zásadní, která náš život ovlivní dlouhodobě a podstatně. Mezi ně patří výběr studia a profese, výběr životního partnera nebo volba zasvěceného života.

ukázka z knihy

 

 

Svatí KarmeluSvatí Karmelu
Antonio Maria Sicari

Pokud je pravda – jak ujišťuje teolog Hans Urs von Balthasar – že v církvi není člověk, který by nemohl být Karmelu za něco vděčný, pak kniha Svatí Karmelu není určena jen velké karmelitánské rodině. Pilíře křesťanské zkušenosti s Bohem jsou totiž univerzální, proto všechny životní příběhy svatých svědčí o zkušenosti s živým Bohem a jeho láskou, o následování Krista a o překonávání krizí a úskalí na této cestě, o pozvání k dílu na Boží vinici – zkrátka o mocném Božím působení v lidských životech, v dějinách církve a světa.
Autor je vynikající vypravěč, ale i uznávaný znalec křesťanské spirituality. Svým nenapodobitelným způsobem seznamuje čtenáře s velkými postavami karmelitánské tradice, a to od patronů Karmelu, Matky Boží a proroka Eliáše, přes Terezii z Ávily a Jana od Kříže až po novodobější svaté, Terezii z Lisieux a Editu Steinovou. Knihy otce Sicariho mívají několik předností: vždycky spojují čtivý narativní styl se solidním přístupem k historickým pramenům a citem pro duchovní život a osobité poselství Božích přátel pro naši dobu.

Antonio Maria Sicari, OCD, nar. 1943, italský kněz řádu bosých karmelitánů. Teologická studia završil doktorátem z teologie a licenciátem z biblické teologie. V Itálii je známý jako spisovatel duchovní literatury, obzvláště jako autor vynikajících životů svatých. Podílí se i na italské redakci teologického časopisu Communio.

ukázka z knihy

 


Osm kroků ke štěstí
Raniero Cantalamessa

Osmi kroky, které vedou ke štěstí v nejplnějším slova smyslu, jsou Ježíšova blahoslavenství. Sv. Řehoř Veliký o Božím slově prohlásil, že roste s tím, kdo je čte. Dovolíme-li autorovi, aby ve světle blahoslavenství zkoumal náš život, máme šanci objevit netušenou hloubku a aktuálnost slavných Ježíšových výroků. Otec Raniero ukazuje, jak se nám každé prožité blahoslavenství může stát radostí a učinit nás šťastnými.
Předložené úvahy zazněly v přítomnosti papeže Benedikta XVI. během doby adventní roku 2006 a doby postní 2007.

 

ukázka z knihy

 


Biblické inspirace
Raniero Cantalamessa

Otec Raniero Cantalamessa postavil na Božím slově celý svůj život a je jedním ze vzácných kazatelů, kteří Boží slovo skutečně milují a umějí z něj čerpat duchovní pokrm pro sebe i pro druhé. V této knížce nám nabízí 100 krátkých úvah nad texty evangelií, jakési duchovní „jednohubky“. Kéž jejich četba poslouží čtenáři k tomu, aby se dokázal podívat na svůj život novýma očima a objevil v sobě novou žízeň po Bohu a po Božím slově, které odpovídá na nejhlubší touhy člověka.

 

ukázka z knihy

 


Uzdrav mě, Pane
Elias Vella

Oblíbený autor P. Elias Vella provádí čtenáře postupně všemi oblastmi lidské osobnosti, které potřebují uzdravení. Přitom zdůrazňuje, že k úplnému uzdravení dojde tehdy, když se člověk setká s Kristem. Svým srozumitelným, prostým způsobem, postupně, , vede čtenáře krok za krokem k Ježíšovi, který chce uzdravit každého člověka, a to podle jeho konkrétních potřeb. Na konci každé tematické kapitoly jsou uvedeny otázky k zamyšlení, které pomohou čtenáři v konkrétní modlitbě. Vždyť kdo může říct, že nepotřebuje žádné uzdravení? Ať je tato kniha setkáním s Boží láskou, ve světle poznání, že skutečné uzdravení spočívá ve víře v Ježíše Krista a v životě s ním.

ukázka z knihy

Sekce: zprávy   |   Tisk   |   Poslat článek známému