První mše sv. k bl. Janu Pavlu II. a prezentace nové knihy Vyznání papežského teologa

27.4.2011

První mše sv. k bl. Janu Pavlu II. a prezentace nové knihy Vyznání papežského teologaV neděli 1. května bude v Římě blahořečen papež Jan Pavel II., jedna z klíčových postav světových a církevních dějin 20. století. Karmelitánské nakladatelství v Kostelním Vydří ve spolupráci s Arcibiskupstvím pražským, Řádem bratří kazatelů a Centrem teologie a umění při KTF UK v Praze Vás v této souvislosti zvou na první mši svatou ke cti blahoslaveného Jana Pavla II. a na prezentaci knihy rozhovorů s teologem Jana Pavla II., kardinálem Georgesem Cottierem.

Mši svatou bude sloužit pražský arcibiskup Mons. Dominik Duka v pátek 6. května 2011 v 18.30 hod. v pražském kostele sv. Jiljí.

Po jejím skončení následuje v barokním refektáři přilehlého dominikánského kláštera (vstup Jilská ul. 7a) od 19.30 hod. prezentace knihy Vyznání papežského teologa, rozhovorů Patrice Favra s kardinálem Georgesem Cottierem OP, teologem papežského domu Jana Pavla II.

Se svými příspěvky vystoupí: překladatelé knihy a osobní přátelé pana kardinála PhDr. Dagmar Halasová a Prof. František X. Halas, člen Papežské akademie Pro Vita Doc. MUDr. Petr Hach a pražský arcibiskup Mons. Dominik Duka OP.

Vstup je volný. Zájemci si budou moci knihu zakoupit přímo na místě.

Další informace:
Mgr. Pavel Mareš, redaktor Karmelitánského nakladatelství (tel.: 721 285 237)


Vyznání papežského teologaVyznání papežského teologa
Georges Cottier v rozhovoru s Patricem Favrem
Georges Cottier

Georges Cottier (1922) byl patnáct let teologem papežského domu Jana Pavla II. Z teologického hlediska připomínkoval různé papežské dokumenty, a měl tak bezprostřední vhled do papežova myšlení a záměrů, úspěchů i strádání. Klíčovým tématem jeho rozhovoru s novinářem P. Favrem je tedy osobnost a pontifikát Jana Pavla II. 

více o knize

Sekce: zprávy   |   Tisk   |   Poslat článek známému