Po dvou úspěšných knížkách Svatá Jana z Arku a Dobývat nebe, vychází román LONGINOVO KOPÍ.

8.3.2014

Po dvou úspěšných knížkách Svatá Jana z Arku a Dobývat nebe, vychází román LONGINOVO KOPÍ. Překladatelka Zorka Freiová o knize napsala: Mám ráda knížky, které čtenáře chytnou a nepustí. A právě takový je podle mě román Louise de Wohla Longinovo kopí (v originále jen Kopí).

Jeho hlavním hrdinou je mladý římský setník, který probodl bok ukřižovanému Ježíši. Děj nás zavede nejprve do Říma, později do Judska. Máme možnost sledovat proměnu ctižádostivého mladíka v odhodlaného muže, hnaného touhou po pomstě a současně žíznícího po lásce. Děj má spád, postavy jsou vykresleny plasticky a věrohodně, jazyk je účelný a moderní. Kniha, která vychází na samém začátku postní doby, může čtenářům, a to nejen věřícím, přiblížit události Velikonoc nevšedním způsobem. 

Pavel Mareš

 

Longinovo kopí

Louis de Wohl
Info a běžná cena: Váz., 334 s., 299 Kč
Téma: beletrie
Edice: Beletrie
Vydáno: 2014
Objednací číslo: 101808
Druh zboží: kniha
  Novinka



Koupit

Anotace knihy
Román sahající od života v palácích Římské říše až po neklidné Judsko, kde střet lásky a zrady, pomsty a výkupného sebedarování vrcholí Kristovým ukřižováním. Je to příběh nejdramatičtější popravy na světě, přičemž hlavní postavou je tentokrát jeden z jejích nejméně známých účastníků – voják Longin, který do boku Krista na kříži zabodl kopí.
Vynikající beletrista Louis de Wohl pokládal Longinovo kopí za své největší literární dílo.
 
  O autorovi
 
Nabídka podobných titulů:
- tituly od tohoto autora: Wohl Louis de  
- tituly z této edice: Beletrie
- Tituly k tomuto tématu: beletrie
- Knihy od tohoto původce: Karmelitánské nakladatelství

 

Sekce: zprávy   |   Tisk   |   Poslat článek známému