Anselm Grün v květnu 2013 v Brně

24.4.2013

Anselm Grün v květnu 2013 v BrněVe dnech 10. až 12. května 2013 opět navštíví Brno známý autor knih o křesťanské spiritualitě P. Anselm Grün. Setkání TŘI DNY KŘESŤANSKÉ SPIRITUALITY S ANSELMEM GRÜNEM již tradičně připravuje Pastorační středisko brněnské diecéze a Karmelitánské nakladatelství.

 

 

 

PASTORAČNÍ STŘEDISKO BRNĚNSKÉ DIECÉZE A KARMELITÁNSKÉ NAKLADATELSTVÍ VÁS SRDEČNĚ ZVOU NA

TŘI DNY KŘESŤANSKÉ SPIRITUALITY
10.–12. 5. 2013

Hostem bude známý autor křesťanské literatury, benediktinský mnich Anselm Grün. Doktor teologie, vyhledávaný duchovní průvodce a autor řady knih o duchovním životě čerpá ze spirituality pouštních otců, z tradice západního mnišství a z poznatků hlubinné psychologie. Působí v klášteře Münsterschwarzach v Německu. 

PROGRAM:

pátek 10. 5. 2013

  • ve 20 hodin v aule Biskupského gymnázia, Barvičova 85, Brno přednáška „Bůh a peníze“

sobota 11. 5. 2013

  • od 9 hodin v aule Biskupského gymnázia celodenní rekolekce na téma „Pokora a zakoušení Boha“

K sobotnímu programu: Sobotní rekolekce nenavazuje na páteční přednášku a lze ji absolvovat samostatně. Sobotní program se doporučuje absolvovat celý, bude zakončen slavením mše svaté v 16.15 hodin. Oběd si lze objednat a zakoupit na místě ráno před začátkem programu. V rámci rekolekce bude možno zakoupit veškeré dostupné knihy Anselma Grüna včetně novinek a další duchovní literaturu.

neděle 12. 5. 2013

  • v 9 hodin bude v kostele sv. Michala v Brně mše svatá s homilií otce Anselma, po níž následuje autogramiáda v knihkupectví U Michala, Dominikánské náměstí 8, Brno

KNIHY ANSELMA GRÜNA

Bůh a peníze

Dialog mnicha s manažerem

 

Benediktinský mnich a špičkový manažer diskutují o tématech dnešního světa, která se týkají nás všech: úspěch a odpovědnost, ekonomika a blahobyt, kultura a hodnoty – zkrátka Bůh, peníze a svědomí. Sešly se tu dvě mimořádné vůdčí osobnosti ze světů tak odlišných, jako jsou klášterní klauzura a top management nadnárodní firmy. Něco však mají společného. Anselm Grün je sice především mnich a teolog, ale v opatství Münsterschwarzach má na starosti ekonomický chod rozsáhlého kláštera a řídí stovky jeho zaměstnanců. Jochen Zeitz byl 19 let vrcholným manažerem sportovní a lifestylové firmy Puma, který v posledních letech přesouvá svůj zájem na životní prostředí a principy trvale udržitelného rozvoje. Jejich názory a postoje nejsou jen prezentací osobních pohledů a zkušeností, ale burcují nás k tomu, abychom pomohli vytvářet svět, kde nevládne jen zákon džungle.

Všechny knihy Anselma Grüna

 

Sekce: zprávy   |   Tisk   |   Poslat článek známému