knižní novinky - srpen 2013

20.8.2013

 

 

NOVINKY ZE SVĚTA KNIH

Vážení přátelé Karmelitánského nakladatelství!

Dovolujeme si Vám zaslat přehled knižních novinek z produkce a distribuce Karmelitánského nakladatelství.

 

 

Nová kniha Wm. Paula Younga autora knihy Chatrč

Křižovatky

Wm. Paul Young

Anthony Spencer je sebestředný bezcitný boháč, pyšný na své „úspěchy“ v práci, kde se ho všichni bojí, i v rodině, kterou chladnokrevně rozvrátil. Po úrazu hlavy se octne v kómatu na JIP. Jeho tělo leží bez hnutí obklopeno přístroji, jeho mysl se však probouzí v krajině, která zrcadlí Tonyho dosavadní život – zarostlá a nehostinná, opuštěná. Až na toho, který se rozhodl Tonyho nikdy neopustit a pomoci mu nalézt sílu, způsob a především důvody, proč se změnit…Stejně jako Chatrč (2007, česky 2009), kultovní kniha (celosvětově prodáno více než 18 milionů výtisků), v níž se tragédie smrti střetává s věčností božího záměru, jsou i Křižovatky určeny všem, kdo v kolotoči moderního světa hledají naplnění slov, jako je víra, láska a odpuštění.

novinka
Křižovatky



 

Nové knihy a CD Karmelitánského nakladatelství

Uzdravení z pocitu křivdy (CD MP3)

Nahráno při rekolekci v kostele sv. Vojtěcha v Praze-Dejvicích na podzim roku 2012.
P. Józef Augustyn (*1950), polský jezuita, zkušený duchovní doprovázející a exercitátor, úspěšný autor duchovní literatury. V patnácti letech vstoupil do Tovaryšstva Ježíšova, o jedenáct let později byl vysvěcen na kněze. Po studiu filozofie a teologie v Polsku vystudoval spirituální teologii na Gregoriánské univerzitě v Římě. Každým rokem vede duchovní cvičení, a to i v naší zemi. Česky už v KNA vyšly více než dvě desítky jeho titulů; k nejoblíbenějším patří šestidílné ignaciánské exercicie Kde jsi, Adame? (1998), Dej mi napít (1999), V jeho ranách (2000), Viděli jsme Pána (2001), Zástupy žasly nad jeho učením (2003), Hledání Boha (2004) a dále například Svět citů (2004), Být otcem (2004), Sexualita v našem životě (2005), O tom, co je v životě důležité (2007), Jeruzalémské meditace (2009), Nejkrásnější z lidských synů (2013).

novinka
Uzdravení z pocitu křivdy

Moje malá Bible

Bethan Jamesová (vypráví), Estelle Corkeová (ilustr.)

Knížka oblíbených příběhů Starého a Nového zákona je určena předškolním dětem a jejich rodičům. Zážitek ze společného čtení umocní jemné a živé ilustrace.

novinka
Moje malá Bible

Andělské úsměvy

Eduard Martin

Kniha povídek tematicky navazuje na předcházející povídkové soubory, které postupně vycházely v Karmelitánském nakladatelství. Autor s citlivým postřehem a smyslem pro detail zaznamenává nejrůznější prožitky lidí, v nichž jediné dobré slovo, pouhé gesto nebo nepatrný čin výrazně proměnily jejich životy nebo vzájemné vztahy. Na konkrétních životních situacích dokládá, jak důležité je vnímat potřeby svého bližního a s citlivou uvážeností na ně reagovat. Svými povídkami nás vyzývá k zamyšlení, jak sami nakládáme se slovy, gesty nebo skutky ve vztahu k druhému člověku.

novinka
Andělské úsměvy

Prázdné ruce

Příběh opata Berna z Reichenau
Maria Calasanz Ziescheová

Kniha je slavný román o životě opata Berna z Reichenau (1008–1048). Lotriňan Berno, vzdělaný mnich z říšského opatství na Prümu v Eifelu, je jmenován opatem polorozpadlého kláštera na ostrově Reichenau na Bodamském jezeře. Nezdá se, že by měl pro těžký úřad valné předpoklady, ale skrze mnohé zkoušky dozrává v dobrotivého a moudrého otce svých mnichů i prostých lidí na ostrově. V roli opata se setkává s mocnými tehdejší doby, jeho cesty ho zavedou do mnohých evropských měst, vždy se ale rád vrací na svou milovanou Augii.
Ostrov Reichenau dodnes uchovává význačnou památku na opata Berna – západní část chrámu na Mittelzellu, kterou kdysi vystavěl a kde je též pochován.

Maria Calasanz Ziescheová (1923–2001), řeholnice mariánské kongregace Schwestern Unserer Lieben Frau, působila jako vedoucí řádového internátu sv. Josefa v Rheinbachu u Bonnu. V roce 1965 poznala okolí Bodamského jezera a seznámila se s velkými historickými postavami této krajiny. Reichenau se jí pak stalo druhým domovem. Napsala velmi úspěšný román o Heřmanovi z Altshausenu Dokonalá svoboda (Portál 1991, KNA 2011) a román Poutník (Portál 1995) o putujícím biskupovi Pirminovi, který Reichenau založil.

novinka
Prázdné ruce

Pozvání k přímluvné modlitbě

Cyril John

Autor je toho názoru, že stojíme na prahu zlatého věku přímluvné modlitby. Navzdory tomu, kolik pozornosti se věnuje v současnosti potřebě přímluvné modlitby, nenajdeme na toto téma dostatek kvalitní literatury. Kniha chce inspirovat mnohé lidi k tomu, aby zatoužili přijmout konkrétní závazek k apoštolátu přímluvné modlitby. Každý křesťan je totiž povolán k přímluvné modlitbě a většina z nás by se měla přimlouvat mnohem víc, než jsme zvyklí. Jako věřící jsme povoláni k jedinečnému poslání: nejen abychom žádali o konkrétní věci, ale abychom stáli ve víře a lásce před Bohem za druhé lidi, tak jako praotcové Izraele i proroci, tak jako celé generace světců. 

Kéž Duch svatý podněcuje stále více jednotlivců, modlitebních řetězců i center pro přímluvnou modlitbu v církvi, abychom se „postavili do trhliny“ před Boží tváří (srov. Ez 22,30) a přimlouvali se za příchod Božího království.

novinka
Pozvání k přímluvné modlitbě

Všechny novinky Karmelitánského nakladatelství naleznete zde.

 

 

Nové knihy jiných nakladatelů

Jak přežít dospívání svého dítěte

Nancy val Peltová

Dospívání je právem považováno za nejrizikovější období lidského života. Vaše dítě, včera ještě veselé a bezstarostné, se najednou promění ve vzdorovitého teenagera, který hledá sám sebe, zkoumá své schopnosti a vytváří si vlastní pohled na svět. Je těžké přihlížet tomu, jak přes všechny vaše snahy a dobře míněné rady dělá vaše dítě chyby, které mohou ovlivnit jeho budoucnost. Ale vydržte! Tohle období netrvá věčně. I když to s dospívajícím možná máte opravdu těžké, snažte se ho akceptovat, mějte ho rádi a udržujte s ním komunikaci. Nezapomínejte, že čím je to pro vás náročnější, tím víc potřebuje vaše dítě lásky a porozumění.

„ Možná odmítá všechny vaše návrhy, ale neodstrkujte je. Vy jste dospělí, vaše dítě zatím nikoli. Vy se můžete rozhodnout chovat se v těchto chvílích dospěle, ono ne. Jednejte rozhodně, ale s láskou, bez ohledu na okolnosti. Ty mohou být opravdu vypjaté, ale jednou vám dítě vaše jednání vrátí. “


Jak přežít dospívání svého dítěte

Jak mluvit s dospívajícím o víře?


Pavel Konzbul

Zamyšlení P. Ing. Mgr. Pavla Konzbula, spirituála Biskupského gymnázia v Brně nad křehkým obdobím života mladých lidí - pubertou, ve které se začínají ozývat hlubší existenciální otázky buď přechodu dětské víry k dospělé nebo otázky prvního setkání s Bohem.


Jak mluvit s dospívajícím o víře

Rozmluvy s Bohem (7)

Rozjímání na každý den církevního roku. Slavnosti a svátky (červenec-prosinec)
Francisco Fernández-Carvajal

Další kniha z nové ediční řady, která čtenářům poskytne další možný způsob, jak se učit obracet se k Bohu Otci s důvěrou a v souladu s Písmem svatým a s živou tradicí církve.
Celkem 7 svazků této edice je určeno pro každého, kdo touží každý den vstoupit do modlitby a nechat se vést úryvky z Písma svatého a duchem té které liturgické doby.
Praktický formát knihy si ji dovoluje brát s sebou i na cesty.

Rozmluvy s Bohem

 

Kalendáře pro rok 2014

 

Malá poselství Dědictví otců Kalendář 2014 s texty P. Martina Holíka Poutní místa  

 

Bonusový program Karmelitánského nakladatelství

Staňte se členy Bonusového klubu Karmelitánského nakladatelství (KNA) a získejte slevy na Vaše nákupy.

 

Jak se stát členy věrnostního klubu KNA?

Věrnostní klub KNA je určen jednotlivcům i institucím s trvalým pobytem nebo se sídlem na území ČR (s výjimkou těch, kteří spolupracují s KNA za účelem dalšího prodeje zboží), kteří nakupují v síti knihkupectví KNA nebo v internetovém obchodě www.iKarmel.cz.

Podmínkou pro zapojení do Bonusového programu KNA je vyplnění a odevzdání přihlašovacího formuláře (ve formátu PDF). Vyplněnou přihlášku můžete odevzdat v kterémkoliv kamenném knihkupectví Karmelitánského nakladatelství. Pokud při návštěvě knihkupectví odevzdáte vyplněnou přihlášku a budete chtít zakoupit nějaké knihy, již na tento nákup se vztahuje sleva Bonusového programu. Formulář přihlášky také obdržíte v našich knihkupectvích.

Vyplněnou přihlášku můžete také zaslat poštou na odd. marketingu Karmelitánského nakladatelství. Adresa pro zaslání přihlášky je:

Bonusový program Karmelitánského nakladatelství
odd. marketingu
ul. Thákurova 3
160 00 Praha 6

Do 15-ti dní od obdržení Vašich kontaktních údajů Vám zašleme Bonusovou kartu zákazníka, která Vás opravňuje k využívání slev na Vaše nákupy.

Přihláška do Bonusového programu KNA (ve formátu PDF)

 

Jaké výhody Vám členství v bonusovém klubu KNA přinese?

Členstvím v Bonusovém programu KNA získáte nárok na:

  • základní slevu 10 % na zboží Karmelitánského nakladatelství
  • základní slevu 8 % na zboží ostatních nakladatelů a dodavatelů

Karmelitánské nakladatelství si vyhrazuje právo vyjmout určité zboží ze slev Bonusového programu KNA. V knihkupectvích bude informace, kterého zboží se tato výjimka týká.

Slevy se vztahují na Vaše nákupy v síti kamenných knihkupectví KNA nebo v internetovém obchodě www.iKarmel.cz.

 

Více informací získáte na emailové adrese bonus@kna.cz nebo prostřednictvím níže uvedeného formuláře

 

Informace o dění v Karmelitánském nakladatelství můžete také sledovat prostřednictvím sociální sítě facebook.

Jsme na facebooku

ODBĚRNÁ MÍSTA INTERNETOVÉHO OBCHODU IKARMEL.CZ

Kamenná knihkupectví jsou odběrnými místy pro objednávky z internetového obchodu iKarmel.cz. Vámi objednané knihy pro Vás připravíme v jednom ze čtrnácti knihkupectví, které máte nejblíže. Informace o způsobu objednání naleznete zde.

Využijte síť našich knihkupectví, která jsou všechna odběrnými místy internetového obchodu iKarmel.cz.

Více informací o odběrných místech naleznete zde.

S pozdravem

Vaše Karmelitánské nakladatelství

Pokud nechcete dostávat zpravodaj KNA, pro jeho odhlášení použijte, prosím, formulář zde.

 

Sekce: zpravodaj   |   Tisk   |   Poslat článek známému