knižní novinky - říjen 2013

1.10.2013

 

NOVINKY ZE SVĚTA KNIH

Vážení přátelé Karmelitánského nakladatelství!

Dovolujeme si Vám zaslat přehled knižních novinek z produkce a distribuce Karmelitánského nakladatelství.

 

 

Nová kniha Křižovatky
od Wm. Paula Younga, autora knihy Chatrč

Křižovatky

Wm. Paul Young

Anthony Spencer je sebestředný bezcitný boháč, pyšný na své „úspěchy“ v práci, kde se ho všichni bojí, i v rodině, kterou chladnokrevně rozvrátil. Po úrazu hlavy se octne v kómatu na JIP. Jeho tělo leží bez hnutí obklopeno přístroji, jeho mysl se však probouzí v krajině, která zrcadlí Tonyho dosavadní život – zarostlá a nehostinná, opuštěná. Až na toho, který se rozhodl Tonyho nikdy neopustit a pomoci mu nalézt sílu, způsob a především důvody, proč se změnit…Stejně jako Chatrč (2007, česky 2009), kultovní kniha (celosvětově prodáno více než 18 milionů výtisků), v níž se tragédie smrti střetává s věčností božího záměru, jsou i Křižovatky určeny všem, kdo v kolotoči moderního světa hledají naplnění slov, jako je víra, láska a odpuštění.

novinka
Křižovatky

Chatrč

Kde se tragédie střetává s věčností
Wm. Paul Young

Kniha, která vzbudila ve Spojených státech mimořádný ohlas a rovněž zájem (dosud se prodalo 7 milionů výtisků, titul za půldruhého roku od vydání neopustil první desítku v žebříčku bestsellerů), je žánrově těžko zařaditelná. Dějovou kostru tvoří příběh Macka Phillipse, jehož rodina zažije tragickou událost – nejmladší Mackovu dceru Missy unese a usmrtí sériový vrah. Smyslem a poselstvím knihy je však vylíčení způsobu, jakým se Mack s touto ztrátou vyrovnává – s odstupem času se totiž na základě záhadného pozvání vydá zpět do chatrče, kde byl hrůzný čin spáchán, a setkává se tam s Bohem (v podobě vpravdě neobvyklé trojice lidí), který mu pomůže najít cestu k usmíření. Kniha má šanci zaujmout každého, kdo se v současném světě snaží ujasnit si svůj postoj k Bohu, víře, otázkám dobra a zla, ale především svůj vztah k lidem, rodině, blízkým a k sobě samému.

Chatrč



 

Nové knihy Karmelitánského nakladatelství

Pozvání do ticha

Juraj Jordán Dovala

Proč Pozvání do ticha? Protože ticho léčí a uzdravuje, ticho dává člověku sílu, ticho poskytuje překvapivé odpovědi, ticho je ozvěnou Božího hlasu a toliko ticho noří naši mysl do Božího tajemství.
Tuto knížku příběhů a podobenství jsem začal psát ještě v roce 1995, kdy jsem pracoval v Negevské poušti (Izrael). Byl to pro mne čas bohatý na modlitby a meditace. V poušti jsem zažil skutečné a nepopsatelné ticho. Jeho vůni a barvu jsem se pak pokusil přenést do příběhů. Vedle ticha v nich samozřejmě nesmí chybět ani humor a dobrá nálada, laskavost a občas i kamarádské pošťouchnutí. Přijměte tedy Pozvání do ticha. Vždyť za všemi našimi slovy a myšlenkami se rozprostírá oblast, ve které my už jen mlčíme a promlouvá On.
(autor)

Pozvání do ticha je knihou krásných a hlubokých meditací o závažných tématech lidského i společenského života, které odkazují ke zdroji světla a smyslu života. Čtenář rozpozná prastarý žánr apoftegmat – krátkých příběhů či myšlenek, v nichž mniši prvních generací vyjadřovali to podstatné pro svůj lidský a křesťanský život.
(z úvodu Václava Ventury)

novinka
Uzdravení z pocitu křivdy

Texty mého srdce

Karel Herbst

„Zedničtí učni vymetají pražské antikvariáty, aby si rozšířili knihovničku o dalšího Čepa, Bunina, Dobraczyńského, Stefana Zweiga, Leskova, Wericha, Mauriaca, Čapka, Nepila nebo Mertla. Scéna jak z jiného světa. V Praze osmdesátých let 20. století skutečnost. Proč to ti kluci dělali? (…) Měli silnou motivaci. V knížkách, po kterých slídili, cítili hodnotu…
Kde se o nich zedníci dozvěděli? Kdo jim o nich řekl? Odpověď: Karel Herbst.“
(zkráceně z předmluvy Boba Fliedra)

Otec Karel byl vždycky známý tím, že při svých promluvách, duchovních cvičeních a přednáškách používal úryvky z beletrie. Často šlo o knihy, ve kterých bychom duchovní pointu ani nehledali. Příběhy uměl použít tak, aby posluchačům otevíraly oči i srdce pro hodnoty všelidské i pro pravdy evangelia.  Z velké zásobárny oblíbených knih a povídek jich do této publikace vybral třicet.

Biskup Karel Herbst (*1943), salesián, za totality hlavní organizátor salesiánských chaloupek neboli prázdninových akcí pro děti a mládež v rámci podzemní církve. V roce 2002 byl ustanoven pomocným biskupem pražské arcidiecéze. V Karmelitánském nakladatelství mu vyšly publikace: O Božím vedení (2005), O Boží blízkosti (2007) a Křížová cesta s ikonami (2011).

novinka
Moje malá Bible

To pravé místo

Hana Pinknerová


Svůj život můžeme prožít jako nudně se opakující stereotyp, který dusí a z něhož nelze vystoupit. Ale také jako bohaté obdarování jedinečnými okamžiky, které nás učí, abychom dovedli správně rozlišovat, abychom dokázali poctivě rozpoznat své nedostatky a upřímně děkovat za své schopnosti, abychom se uměli radovat s radujícími a plakat s plačícími, prostě abychom svůj život vnímali jako vzácný Boží dar. K takovému postoji nás autorka vede vlastními životními postřehy a zkušenostmi.

novinka
Andělské úsměvy

Uzdravila jsem se z anorexie

Clara Brunellová

Anorexie je dramatická zkušenost, která se týká stále většího počtu lidí. Jde převážně o mladé dívky a ženy, byť se toto psychosomatické onemocnění neomezuje jen na ně. Mnozí ji považují za extrémní důsledek touhy po dokonalém vzhledu, ale hraje zde roli více příčin, které většinou souvisejí s problémy ve vztazích k nejbližším a k sobě sama. V dnešní době čím dál více vnímáme, že nejde o jakýsi rozmar mladého člověka, ale o hluboké duševní trápení, které má i duchovní rozměr – postihuje a podvazuje postupně všechny roviny lidského života.
Autorka se vrací k vlastní bolestné zkušenosti s touto agresivní nemocí. Inteligentním, a přitom důvěrným a chápavým způsobem se obrací na každého, kdo právě nyní prochází podobným zmatkem a utrpením. Smyslem jejího vyprávění není jitřit něčí rány, ale osvětlit klíčové postoje a obrany, jimiž člověk vlastní uzdravení bojkotuje. Netají se ani tím, že kromě odborné pomoci jí byla velkým světlem na cestě k uzdravení křesťanská víra, především cesta usmíření a objevení nové naděje, pramene života, z něhož je možné bez zklamání čerpat.

novinka
Prázdné ruce

Není radost jako radost

Jaro Křivohlavý

„Kolikrát přejeme druhým lidem radost! Co jim to vlastně přejeme? Z čeho se mají radovat? Radost nám může způsobit mnohé – styk s přáteli, události v manželství, to, co se děje doma i v práci. Radost nám působí i pobyt v přírodě, cestování, krásná hudba. Radost můžeme mít i z peněz. Mnohé se o tom ví. A ví se, že není radost jako radost, že radost se liší od veselí, že existuje radost mělká – jen tak povrchní – a radost hluboká, vertikální, radost trvající jen krátce a radost, která nás může provázet celý život… Není marné orientovat se i v oblasti radostí.“

novinka
Pozvání k přímluvné modlitbě

Pocity viny a jak jim čelit

Denis Sonet

Pokud jde o pocity viny, tíhneme většinou k jednomu ze dvou extrémů: buď prožíváme viny z minulosti destruktivně, nebo se snažíme svou vinu popírat. Denis Sonet na příkladech z každodenního života rozlišuje falešné pocity viny, které nemají základ ve skutečnosti, přehnané pocity viny a zdravé pocity viny, jež jsou nepostradatelné pro lidský a duchovní růst. Tak nabízí konkrétní pomoc a rozlišování nejen těm, kteří bojují s tímto zneklidňujícím pocitem, ale i manželským poradcům a doprovázejícím na duchovní cestě.

novinka
Pozvání k přímluvné modlitbě

Všechny novinky Karmelitánského nakladatelství naleznete zde.

 

 

Nové knihy jiných nakladatelů

Život je sacra zajímavej

Nancy val Peltová
(dotisk)

Deset let v trapistickém klášteře naučilo Karla Satoriu mnohem víc než jen naslouchat tichu, učilo jej především umět život, umět svůj čin, porozumět zadání svého života. Kniha je strhujícím uvedením do kontemplativní modlitby, do mystiky v tom nejkrásnějším slova smyslu a myšlenkově vychází z Terezie z Avily, Jana od Kříže, Josefa Ratzingera a mnoha dalších. Přes závažnost obsahu je kniha napsána nečekaně uvolněně a lehce, s vtipem, občasnou břitkou ironií i zemitým slovníkem. Otázkami a nadhozenými tématy knihu provází Marek Vácha.


Jak přežít dospívání svého dítěte

Cyrilometodějský kalendář 2014



 


Jak mluvit s dospívajícím o víře

 

Dárkové knihy z nakladatelství DORON - novinky

 

    Jak mluvit s dospívajícím o víře Jak mluvit s dospívajícím o víře Jak mluvit s dospívajícím o víře Jak mluvit s dospívajícím o víře

 

Kalendáře pro rok 2014

 

Malá poselství Dědictví otců   Poutní místa Slovo na cestu

 

Bonusový program Karmelitánského nakladatelství

Staňte se členy Bonusového klubu Karmelitánského nakladatelství (KNA) a získejte slevy na Vaše nákupy.

 

Jak se stát členy věrnostního klubu KNA?

Věrnostní klub KNA je určen jednotlivcům i institucím s trvalým pobytem nebo se sídlem na území ČR (s výjimkou těch, kteří spolupracují s KNA za účelem dalšího prodeje zboží), kteří nakupují v síti knihkupectví KNA nebo v internetovém obchodě www.iKarmel.cz.

Podmínkou pro zapojení do Bonusového programu KNA je vyplnění a odevzdání přihlašovacího formuláře (ve formátu PDF). Vyplněnou přihlášku můžete odevzdat v kterémkoliv kamenném knihkupectví Karmelitánského nakladatelství. Pokud při návštěvě knihkupectví odevzdáte vyplněnou přihlášku a budete chtít zakoupit nějaké knihy, již na tento nákup se vztahuje sleva Bonusového programu. Formulář přihlášky také obdržíte v našich knihkupectvích.

Vyplněnou přihlášku můžete také zaslat poštou na odd. marketingu Karmelitánského nakladatelství. Adresa pro zaslání přihlášky je:

Bonusový program Karmelitánského nakladatelství
odd. marketingu
ul. Thákurova 3
160 00 Praha 6

Do 15-ti dní od obdržení Vašich kontaktních údajů Vám zašleme Bonusovou kartu zákazníka, která Vás opravňuje k využívání slev na Vaše nákupy.

Přihláška do Bonusového programu KNA (ve formátu PDF)

 

Jaké výhody Vám členství v bonusovém klubu KNA přinese?

Členstvím v Bonusovém programu KNA získáte nárok na:

  • základní slevu 10 % na zboží Karmelitánského nakladatelství
  • základní slevu 8 % na zboží ostatních nakladatelů a dodavatelů

Karmelitánské nakladatelství si vyhrazuje právo vyjmout určité zboží ze slev Bonusového programu KNA. V knihkupectvích bude informace, kterého zboží se tato výjimka týká.

Slevy se vztahují na Vaše nákupy v síti kamenných knihkupectví KNA nebo v internetovém obchodě www.iKarmel.cz.

 

Více informací získáte na emailové adrese bonus@kna.cz nebo prostřednictvím níže uvedeného formuláře

 

Informace o dění v Karmelitánském nakladatelství můžete také sledovat prostřednictvím sociální sítě facebook.

Jsme na facebooku

ODBĚRNÁ MÍSTA INTERNETOVÉHO OBCHODU IKARMEL.CZ

Kamenná knihkupectví jsou odběrnými místy pro objednávky z internetového obchodu iKarmel.cz. Vámi objednané knihy pro Vás připravíme v jednom ze čtrnácti knihkupectví, které máte nejblíže. Informace o způsobu objednání naleznete zde.

Využijte síť našich knihkupectví, která jsou všechna odběrnými místy internetového obchodu iKarmel.cz.

Více informací o odběrných místech naleznete zde.

S pozdravem

Vaše Karmelitánské nakladatelství

Pokud nechcete dostávat zpravodaj KNA, pro jeho odhlášení použijte, prosím, formulář zde.


 

Sekce: zpravodaj   |   Tisk   |   Poslat článek známému