duben 2011

27.4.2011

Zpravodaj KNA


Vážení přátelé,
dovolujeme si Vám zaslat několik tipů a informací z Karmelitánského nakladatelství a distribuce.


Aktuální novinky KNA     Tipy z distribuce KNA

Připravované tituly na jaro 2011     Úspěšné tituly KNA v roce 2010



YOUCAT - Katechismus katolické církve pro mladé


Katechismus pro mladé zprostředkovává úhrn katolické víry, tak jak byla předložena Katechismem katolické církve (KKC) z roku 1997, ovšem jazykem přiměřeným mladému člověku, a nemá v úmyslu ani se nesnaží bezpodmínečně vyčerpat všechny jeho obsahy. Kniha je psána formou otázek a odpovědí, za každou odpovědí jsou v hranatých závorkách připojeny číselné odkazy na články v KKC pro další upřesnění a prohloubení. Následný komentář má čtenářům poskytnout dodatečnou pomoc, aby dokázali lépe pochopit danou otázku a její význam pro vlastní život. Katechismus pro mladé navíc nabízí v průběžném postranním sloupci doplňující texty, jako jsou shrnující definice, citáty z Písma svatého, citáty svatých a spolehlivých učitelů víry. V samém závěru najdeme rejstřík pojmů, který umožňuje snadno si vyhledat konkrétní místa v textu.

 

Nepřežilo se křesťanství jako takové? Může být rozumný člověk dnes ještě věřící?
Tyto otázky si poctivě kladli i dobří křesťané.
Proto vás vybízím: Studujte Katechismus katolické církve pro mladé! Přeji si to z celého srdce.

(Benedikt XVI., předmluva ke knize Youcat)

Více o knize YOUCAT naleznete zde.



U příležitosti beatifikace papeže Jana Pavla II. KNA připravilo přehled knižních titulů věnovaných právě Janu Pavlu II.

Proč svatý?Proč svatý?
Zákulisí procesu blahořečení Jana Pavla II.
Slawomir Oder, Saverio Gaeta

V roce 2005 Benedikt XVI. zahájil proces svatořečení Jana Pavla II. a úlohu postulátora svěřil monsignoru Slawomiru Oderovi. Ten ve své knize Proč je svatý shrnuje výsledky zpracování obrovského souboru dokumentů a svědectví, které vrhají nové světlo na různé aspekty života Karola Wojtyły.

více o knize

ukázky z knihy:

Ve znamení utrpení
"Kdybych nebyl papežem, byl bych už v Medžugorji jako zpovědník"

 

Deník přátelstvíDeník přátelství
Korespondence mezi Wandou Póltawskou a Karolem Wojtylou
Wanda Póltawská

Neobvyklá kniha o neobvyklém přátelství. Nejde o autobiografii ani o pouhé vzpomínky na Jana Pavla II. V této knize sledujeme autorčin duchovní život skrze zaznamenaná rozjímání, jež posílala svému duchovnímu otci Karolu Wojtyłovi (i poté, co se stal papežem), a 46 listů, kterými jí odpovídal a sdílel s ní a její rodinou svůj život.

 

 


Novinky KNA


Vyznání papežského teologaVyznání papežského teologa
Georges Cottier v rozhovoru s Patricem Favrem
Georges Cottier

Georges Cottier (1922) byl patnáct let teologem papežského domu Jana Pavla II. Z teologického hlediska připomínkoval různé papežské dokumenty, a měl tak bezprostřední vhled do papežova myšlení a záměrů, úspěchů i strádání. Klíčovým tématem jeho rozhovoru s novinářem P. Favrem je tedy osobnost a pontifikát Jana Pavla II. 

více o knize

 


Edita Steinová jako žena modlitbyEdita Steinová jako žena modlitby

Joanne Mosleyová

Edita Steinová (1891-1942) byla svatořečena r. 1998 a jako spolupatronka Evropy patří k nejvýznamnějším světeckým postavám nejen naší doby, ale i dějin církve. Kniha Joanne Mosleyové představuje čtenářům Editu jako ženu, jež svou odvahu čerpala z každodenního setkávání s Bohem. Svým vnímáním podstaty duchovního života daleko předběhla svou dobu, například v tom, že modlitbu nestaví do protikladu k angažovanosti pro svět, ani nevnímá zasvěcený život jako „útěk ze světa“ nebo „zřeknutí se světa“, ale jako službu pro druhé a pro svět.


 

 

Setkání u studnySetkání u studny
bratr John z Taizé

Tato knížka vychází z řady zamyšlení nad čtvrtou kapitolou Janova evangelia, která vypráví příběh o setkání Ježíše a samařské ženy u studny. Jednotlivá zamyšlení zazněla jako úvodní slova k biblickým skupinám během mezinárodních setkání, na něž se desítky tisíc mladých lidí každoročně sjíždějí do francouzské vesničky Taizé, aby zde sdíleli život a modlitby místní ekumenické řeholní komunity. 

 

 

 


Zajímavé knihy od jiných nakladatelů


 

Smířená různostSmířená různost
Tomáš Halík

V novém knižním rozhovoru se oba protagonisté pokoušejí stanovit souřadnice duchovní mapy postkřesťanského a postnáboženského člověka dneška, jemuž především je kniha určena. Studentský farář, ale i filozof a zasvěcený interpret současných myšlenkových a náboženských proudů, Tomáš Halík, se spolu se svým interviewerem snaží postihnout základní otázky moderny: Potřebuje tento svět ještě Boha, a je-li tomu tak, jaký je tento Bůh? Je v různosti pohledů na existenci člověka a jeho bytí možné smíření a syntéza? Je dialog mezi různými pravdami víry a náboženství vůbec možný?

 

Slovo na cestu - BibleSlovo na cestu - Bible

Slovo na cestu je čtivý, jasný a srozumitelný překlad Bible. Převádí do současné moderní češtiny teologické výrazy a formulace, které mohou být dnešnímu člověku vzdálené. Pomáhá tak čtenáři pochopit myšlenky a smysl původního biblického textu.

 

 

Brzy vyjde!!!
Světlo světaSvětlo světa
Papež, církev a znamení časů
Benedikt XVI., Peter Seewald

Po úspěšných knihách rozhovorů Sůl země (česky vyšlo jako Křesťanství na přelomu tisíciletí) a Bůh a svět vychází třetí kniha v této sérii, kde Joseph Ratzinger odpovídá poprvé jako papež. A to otevřeně, nevyhýbá se žádné otázce – způsobem, který je v církevních dějinách zcela ojedinělý.

Pokud chcete být informováni o tom, že kniha vyšla, můžete si v našem internetovém obchoodě zaregistrovat požadavek na tuto informaci.

 

 



Služby internetového obchodu iKarmel.cz


Informace o připravovaných titulech nejen Karmelitánského nakladatelství

V internetovém obchodě ikarmel.cz naleznete množství připravovaných titulů, u kterých si můžete zaregistrovat požadavek na zaslání emailové zprávy, až kniha vyjde a bude k dostání. Připravované tituly KNA a dalších nakladatelů naleznete zde.

Tematické rozdělení knih

V našem internetovém obchodě jsme pro vás připravili novou službu. Jedná se o nové tematické rozdělení knih. Můžete tak mnohem snadněji sledovat novinky z oboru, který vás zajímá. V tuto chvíli je k dispozici více než 10 témat, do kterých jsou tituly děleny. Díky specifickému způsobu zobrazení a řazení knih jsou nejvýše umístěny novinky. Tato služba tak nabízí přehled knih v daném tématu od mnoha různých nakladatelů.
Nabízíme tedy například přehled novinek pro zájemce o:

Seznam všech témat

 

Naše knihkupectví jako odběrná místa internetového obchodu iKarmel.cz

Knihy, které si objednáte v našem internetovém obchodě, si můžete také osobně vyzvednout v našich knihkupectvích v některém z uvedených měst: České Budějovice, Hradec Králové, Jičín, Karviná, Liberec, Litoměřice, Olomouc, Ostrava, Plzeň, Praha, Uherské Hradiště, Zlín. Více informací o odběrných místech naleznete zde:

Seznam kamenných prodejen naleznete zde.


Karmelitánské nakladatelství má svou stránku na facebooku.


Staňte se našimi fanoušky. Připravujeme pro vás soutěže o zajímavé ceny, můžete sledovat co se u nás v nakladatelství děje, informujeme vás o zajímavých knihách, dělíme se s vámi o různé zážitky prostřednictvím fotografií a videí.


Staňte se našimi fanoušky!


 

Pokud nemáte zájem dostávat tento zpravodaj, k odhlášení můžete použít tento formulář.

Sekce: zpravodaj   |   Tisk   |   Poslat článek známému