červen 2011

13.6.2011

Zpravodaj KNA


Vážení přátelé,
dovolujeme si Vám zaslat několik tipů a informací z Karmelitánského nakladatelství a distribuce.


Aktuální novinky KNA     Tipy z distribuce KNA

Připravované tituly na léto 2011


P. Raniero Cantalamessa již brzy v Brně


Začátkem července se na brněnském výstavišti sejde několik tisíc lidí - mladých, starších, manželů či svobodných, a také mnoho dětí. Přijedou z Moravy, z Čech, ale také ze zahraničí. A důvod? Žádný veletrh nebo výstava, ale další ročník Katolické charizmatické konference!

Hlavním hostem letošního setkání je italský kapucín P. Raniero Cantalamessa, u nás známý především jako autor mnoha knih s duchovní tématikou. Několik z nich bylo přeloženo do češtiny - např. Život pod vládou Kristovou, Dech božského Ducha, Zpěv Ducha, Maria, zrcadlo církve.

Více informací na http://konference.cho.cz

 

 

Všechny knihy Raniera Cantalamessy naleznete zde.


Pocta manželům Ludvíkovi a Zelii Martinovým


Program u příležitosti návštěvy relikvií blahoslavených manželů Martinových, rodičů sv. Terezie z Lisieux v České republice, 24.-29.6.2011.

Rodiče Terezie z Lisieux

Hélene Monginová

Dne 13. července roku 1858 si v Alençonu vzal Louis Martin za ženu Zélii Guérinovou. Jemu bylo třicet čtyři let, jí šestadvacet. Znali se pouhé tři měsíce, ale ani na okamžik nezapochybovali o tom, že jejich manželství bylo uzavřeno z Boží vůle. Martinovým se narodilo devět dětí, ale jen pět dcer se dožilo dospělého věku. Mezi nimi byla i Terezie, dnes známá jako karmelitka svatá Terezie od Dítěte Ježíše, učitelka církve. V roce 2008, tedy150 let od jejich svatby, byli rodiče svaté Terezie blahořečeni.

Jací vlastně byli a jaká byla jejich životní cesta? Co vnesli do života svých dětí a čím naopak jejich děti přispěly k dozrání rodičů? Jakým životním zkouškám a nejistotám museli čelit? O tom všem pojednává kniha Helene Monginové. Jejím prostřednictvím poznáme blíže dva obyčejné lidi, kteří Bohu dovolili, aby z jejich svazku vytvořil něco neobyčejného. A požehnání, které vnesla do světa jejich dcera Terezie, nám bezděky připomíná slova Písma: Já Hospodin… prokazuji milosrdenství tisícům pokolení těch, kteří mne milují (Ex 20,6).

 

Svatí Karmelu
Antonio Maria Sicari

Pokud je pravda – jak ujišťuje teolog Hans Urs von Balthasar – že v církvi není člověk, který by nemohl být Karmelu za něco vděčný, pak kniha Svatí Karmelu není určena jen velké karmelitánské rodině. Pilíře křesťanské zkušenosti s Bohem jsou totiž univerzální, proto všechny životní příběhy svatých svědčí o zkušenosti s živým Bohem a jeho láskou, o následování Krista a o překonávání krizí a úskalí na této cestě, o pozvání k dílu na Boží vinici – zkrátka o mocném Božím působení v lidských životech, v dějinách církve a světa.
Autor je vynikající vypravěč, ale i uznávaný znalec křesťanské spirituality. Svým nenapodobitelným způsobem seznamuje čtenáře s velkými postavami karmelitánské tradice, a to od patronů Karmelu, Matky Boží a proroka Eliáše, přes Terezii z Ávily a Jana od Kříže až po novodobější svaté, Terezii z Lisieux a Editu Steinovou. Knihy otce Sicariho mívají několik předností: vždycky spojují čtivý narativní styl se solidním přístupem k historickým pramenům a citem pro duchovní život a osobité poselství Božích přátel pro naši dobu.

Antonio Maria Sicari, OCD, nar. 1943, italský kněz řádu bosých karmelitánů. Teologická studia završil doktorátem z teologie a licenciátem z biblické teologie. V Itálii je známý jako spisovatel duchovní literatury, obzvláště jako autor vynikajících životů svatých. Podílí se i na italské redakci teologického časopisu Communio.

 



Výběr z novinek KNA


Tokijské květy
Ludvík Armbruster v rozhovoru s Alešem Palánem
Ludvík Armbruster, Aleš Palán

Český jezuita Ludvík Armbruster prožil v Japonsku půl století, dokonale si osvojil jazyk, vyučoval na tamní univerzitě a navázal mnohá přátelství. Když mluví o Tokiu, říká „u nás“. Doma se ale cítí i v Česku. Díky této šíři perspektivy je rozhovor s ním něčím víc než jen ochutnávkou exotiky. 

více o knize

 


Krize jako šance

André Daigneault

Psychologové někdy říkají, že krize středního věku je jako druhé dospívání. Člověk v tomto období nechce nikoho vidět a ve své rodině si připadá jako cizinec. V hlavě se mu honí otázky: „K čemu je to všechno dobré?“ „Nejsem ve svém zaměstnání nebo ve svém manželství vlastně jako ve vězení?“ „Proč se tak hrozně dřu?“ „Udělal jsem v životě vůbec něco důležitého?“ „Mám nějakou cenu?“ „Nač je mi víra a modlitba?“ „Proč mi Bůh v mém trápení nijak nepomůže?“ „Proč vlastně žiju?“ Ideály mládí jsou pryč, jejich místo zaujala malomyslnost a deprese.
 

 

Uzdrav mě, Pane
Elias Vella

Tato knížka vychází z řady zamyšlení nad čtvrtou kapitolou Janova evangelia, která vypráví příběh o setkání Ježíše a samařské ženy u studny. Jednotlivá zamyšlení zazněla jako úvodní slova k biblickým skupinám během mezinárodních setkání, na něž se desítky tisíc mladých lidí každoročně sjíždějí do francouzské vesničky Taizé, aby zde sdíleli život a modlitby místní ekumenické řeholní komunity. 

více o knize
 

 

 


Zajímavé knihy od jiných nakladatelů


Světlo světa
Papež, církev a znamení časů
Benedikt XVI., Peter Seewald

Po úspěšných knihách rozhovorů Sůl země (česky vyšlo jako Křesťanství na přelomu tisíciletí) a Bůh a svět vychází třetí kniha v této sérii, kde Joseph Ratzinger odpovídá poprvé jako papež. A to otevřeně, nevyhýbá se žádné otázce – způsobem, který je v církevních dějinách zcela ojedinělý.

 

 

 

Chrestomatie ke studiu filosofie práva
Ignác Antonín Hrdina, Zdeněk Masopust

Antologie právně filosofických textů je určena ke studiu filosofie a teorie práva.Obsahuje české překlady textů významných právních filosofů od antiky až po současnost. Texty jsou řazeny chronologicky a pro přehlednost i dle názorové blízkosti jejich autorů, která je přiblížena v úvodu každé z kapitol. Záměrem autorů bylo, aby publikace napomohla k poznání, případně pochopení názorů a způsobu myšlení těchto osobností.

 

 

 

Mocnější než zlo
Jak rozpoznávat a přemáhat zlého ducha a vyhýbat se mu
Gabriele Amorth, Roberto Italo Zanini

„Život je neustálé zápolení se zlem a ten, kdo chce zápasit, musí svého nepřítele znát. Když chceme přemoci nepřítele, jehož základní zbraní je klam a podvod, pak plnost poznání znamená polovinu úspěchu. Plným vítězstvím je láska, k níž člověk dospívá prostřednictvím modlitby,“ říká v rozhovoru s italským novinářem Zaninim jeden z nejznámějších exorcistů.

 

 

 



Služby internetového obchodu iKarmel.cz


Informace o připravovaných titulech nejen Karmelitánského nakladatelství

V internetovém obchodě ikarmel.cz naleznete množství připravovaných titulů, u kterých si můžete zaregistrovat požadavek na zaslání emailové zprávy, až kniha vyjde a bude k dostání. Připravované tituly KNA a dalších nakladatelů naleznete zde.

Tematické rozdělení knih

V našem internetovém obchodě jsme pro vás připravili novou službu. Jedná se o nové tematické rozdělení knih. Můžete tak mnohem snadněji sledovat novinky z oboru, který vás zajímá. V tuto chvíli je k dispozici více než 10 témat, do kterých jsou tituly děleny. Díky specifickému způsobu zobrazení a řazení knih jsou nejvýše umístěny novinky. Tato služba tak nabízí přehled knih v daném tématu od mnoha různých nakladatelů.
Nabízíme tedy například přehled novinek pro zájemce o:

Seznam všech témat

 

Naše knihkupectví jako odběrná místa internetového obchodu iKarmel.cz

Knihy, které si objednáte v našem internetovém obchodě, si můžete také osobně vyzvednout v našich knihkupectvích v některém z uvedených měst: České Budějovice, Hradec Králové, Jičín, Karviná, Liberec, Litoměřice, Olomouc, Ostrava, Plzeň, Praha, Uherské Hradiště, Zlín. Více informací o odběrných místech naleznete zde:

Seznam kamenných prodejen naleznete zde.


Karmelitánské nakladatelství má svou stránku na facebooku.


Staňte se našimi fanoušky. Připravujeme pro vás soutěže o zajímavé ceny, můžete sledovat co se u nás v nakladatelství děje, informujeme vás o zajímavých knihách, dělíme se s vámi o různé zážitky prostřednictvím fotografií a videí.


Staňte se našimi fanoušky!


 

Pokud nemáte zájem dostávat tento zpravodaj, k odhlášení můžete použít tento formulář.

Sekce: zpravodaj   |   Tisk   |   Poslat článek známému