září 2011

22.8.2011

Zpravodaj KNA


Vážení přátelé,
dovolujeme si Vám zaslat několik tipů a informací z Karmelitánského nakladatelství a distribuce.


Aktuální novinky KNA     Tipy z distribuce KNA

Připravované tituly Karmelitánského nakladatelství


Ježíš Nazaretský - II. díl - vyjde v říjnu 2011
Benedikt XVI.

Druhý díl knihy, kterou Joseph Ratzinger – Benedikt XVI. čtenářům nabídl jako „výraz svého osobního hledání Pánovy tváře“, nikoli jako akt učitelského úřadu, pokračuje v interpretaci evangelií, vedené snahou „porozumět postavě Ježíše, jeho slovům a jeho činům“. Po prvním díle (2007), který sledoval Ježíšovu cestu od křtu přes počátek veřejného působení, horské kázání až po událost proměnění, se druhý díl dostává k nejzávažnější části novozákonního svědectví: k Ježíšově smrti a zmrtvýchvstání – a hledá odpovědi na otázky: Proč Ježíš musel zemřít? Co znamená zmrtvýchvstání? A co to znamená pro nás? Metodologicky se dílo hlásí k hermeneutice víry, která zodpovědně zachází s historickým poznáním, ovšem na první místo klade tajemství zmrtvýchvstání, základu křesťanské naděje – zde se rozhoduje, zdůrazňuje Benedikt XVI., „zda Ježíš jen byl, anebo zda také je.“ Kniha, byť je slovem do odborné teologické debaty, míří obsahem i stylem k širšímu publiku – jak její autor doufá, „snad bude k užitku čtenářkám a čtenářům, kteří chtějí Ježíše potkat a uvěřit mu.“

 


Výběr z novinek KNA


Totalitám navzdoryTotalitám navzdory
Vojtěch Vlček

Předkládaná kniha ukazuje na životě vybraných osobností krutost a zcela zjevnou podobnost obou totalit - komunistické i nacistické - proto byli záměrně vybrání lidé postižení oběma totalitami, ale také obrovskou odvahu a statečnost těchto lidí v boji za svobodu. Většina z nich byla za komunismu přes své válečné zásluhy degradována a odsouzena k velmi vysokým trestům. V rozhovorech se hovoří i o ponižování a šikaně jejich rodin. Čtenář může v knize naslouchat jak osobám mediálně známým, vyznamenaným nejvyššími státními poctami, tak hrdinům, na něž se poněkud nespravedlivě zapomnělo. 

více o knize

 

 

Serafim Sarovský
Život a duchovní moudrost
Irina Gorainoff

 

Serafim Sarovský (1759–1833) je jedním z nejoblíbenějších pravoslavných světců, jeho příběh a duchovní nauka dodnes inspirují křesťany po celém světě.
 

více o knize

 

 

Práce jako duchovní úkol
Anselm Grün, Friedrich Assländer

 

Mnoho lidí se domnívá, že práce a duchovní život jdou proti sobě. Anselm Grün a Friedrich Assländer však ukazují, jaký užitek přináší spojení modlitby a práce. Duchovní člověk nachází ve své práci smysl, který přesahuje její praktický výsledek. Práce nemusí ochromovat duchovní život; je-li prožívána s živou vírou, umožňuje člověku duchovní růst, a to nezávisle na viditelném úspěchu.

více o knize
ukázka z knihy

 

 

Moudrost otce Browna
Gilbert Keith Chesterton

 

G. K. Chesterton ve svých povídkách obohatil detektivní žánr o charakteristickou postavu nenápadného katolického kněze otce Browna, jehož zdravý rozum a železná logika doplněná intuicí řeší nejrůznější zločiny a tajemné události. Otec Brown je však především velkým specialistou na zločincovu duši, zná její vášně, slabosti i triky. Přetvářka a lež mají vždycky svá omezení, záleží jen na schopnostech pozorovatele, tedy na tom, jak dobře se umí dívat a co ze svých pozorování dokáže vyvodit.

více o knize

 

 

Andělé v kurzu
Notker Wolf

 

Opat Notker Wolf se i v dalších svých zamyšleních zabývá malými i většími každodenními problémy, které se týkají každého člověka. Ve svých civilních, vtipných, někdy provokativních textech píše bez jakéhokoli moralizování o odvaze, loajalitě, lidskosti, ale také o mezích lidského rozumu a možností člověka. Především ale čtenáře povzbuzuje k důvěře, že s Boží pomocí a požehnáním i je možné radostně žít i náročný život. Každý z nás má naději, že se mu život vydaří, že ho podle Boží vůle naplní přátelstvím a láskou.

více o knize
ukázka z knihy

 


Dětské knihy Františky Böhmové


Modlitbičky a Modlíme se s medvídky
Františka Böhmová

 

Knížečka Modlitbičky a Modlím se s medvídky Františky Böhmové jsou plné modliteb pro děti, které jsou doplněné množstvím krásných ilustrací.

 

 

Ukázka z knížečky Modlím se s medvídky

Ukázka z knížečky Modlitbičky

více ukázek z knížeček  


YOUCAT má svou stránku na facebooku.


Staňte se našimi fanoušky!


Zajímavé knihy od jiných nakladatelů


Slova potěšení a povzbuzení
Z Bible vybral a uspořádal Jaro Křivohlavý
Jaro Křivohlavý

 

Tato místa "osobního oslovení" jsem si ve svých Biblích pečlivě podtrhával. Je jich tam dodnes veliké množství. Později jsem přešel na dokonalejší způsob; pro mne důležitější místa v Bibli jsem si začal podtrhávat barevnými tužkami. Řadu z nich jsem vybral a dvě skupiny takovýchto osobních osloveních zde předkládám. (Z předmluvy autora.) Biblické citáty jsou vybrány z Českého ekumenického překladu.

 


 

Těšit se je nejhezčí
Petr Vrbacký

 

Předložené svěží dílko nás opakovaně provede liturgickým rokem, což nám slovy autora poslouží k tomu, abychom si znovu uvědomili na čem stojí náš život, kam míří naše naděje a znovu vyrazili na cestu, pokud přešlapujeme na místě.

 

 

 


Diáře a kalendáře pro rok 2012


Odkaz minulosti 2012

 

Stolní kalendář, ve kterém naleznete známé i méně známé pamětihodnosti od 13. do 19. století. Záměrně jsme vybrali vždy církevní a světskou památku z jednoho místa a umístili je vedle sebe.

Dědictví otců 2012

 

Stolní kalendář s fotografiemi sakrální architektury Čech a Moravy.

Malá poselství Vojtěcha Kodeta 2012

 

Stolní kalendář s krátkými úvahami Vojtěcha Kodeta. Kalendář "malých poselství" chce jen upozornit na to, že kolem nás je mnoho skutečností, které jsme sami ani nevymysleli ani nevytvořili, které jsou nám dány jako dar, možná i jako impuls k zamyšlení nebo děkování.


Diář 2012 s liturgickým kalendáriem - velký

Diář formátu A5 v pevné vazbě s obálkou modré či zelené barvy se zlatou ražbou. Ke každému dni je uveden církevní a občanský svátek, odkaz na denní modlitbu církve a na liturgické texty, antifona k žalmu a myšlenka na den. Na začátku každého měsíce jsou uvedeny úmysly apoštolátu modlitby. Diář obsahuje také dostatečný prostor pro adresy a poznámky, přehledný měsíční kalendář let 2012 a 2013 a další praktické informace.
Tentokrát s úryvky z promluv Josepha Ratzingera.

 

 

 

Diář 2012 s liturgickým kalendáriem - malý

Kapesní diář s občanským i liturgickým kalendářem. Dále je tu možné najít liturgická čtení na jednotlivé dny v roce, příslušné liturgické barvy, odkaz na modlitbu breviáře a responsoria žalmů.
První varianta obsahuje vybrané citáty z evangelia či z nedělní liturgie.

 

 

 

 

Více kalendářů pro rok 2012 naleznete zde.



Služby internetového obchodu iKarmel.cz


Informace o připravovaných titulech nejen Karmelitánského nakladatelství

V internetovém obchodě ikarmel.cz naleznete množství připravovaných titulů, u kterých si můžete zaregistrovat požadavek na zaslání emailové zprávy, až kniha vyjde a bude k dostání. Připravované tituly KNA a dalších nakladatelů naleznete zde.

Tematické rozdělení knih

V našem internetovém obchodě jsme pro vás připravili novou službu. Jedná se o nové tematické rozdělení knih. Můžete tak mnohem snadněji sledovat novinky z oboru, který vás zajímá. V tuto chvíli je k dispozici více než 10 témat, do kterých jsou tituly děleny. Díky specifickému způsobu zobrazení a řazení knih jsou nejvýše umístěny novinky. Tato služba tak nabízí přehled knih v daném tématu od mnoha různých nakladatelů.
Nabízíme tedy například přehled novinek pro zájemce o:

Seznam všech témat

 

Naše knihkupectví jako odběrná místa internetového obchodu iKarmel.cz

Knihy, které si objednáte v našem internetovém obchodě, si můžete také osobně vyzvednout v našich knihkupectvích v některém z uvedených měst: České Budějovice, Hradec Králové, Jičín, Karviná, Liberec, Litoměřice, Olomouc, Ostrava, Plzeň, Praha, Uherské Hradiště, Zlín. Více informací o odběrných místech naleznete zde:

Seznam kamenných prodejen naleznete zde.


Karmelitánské nakladatelství má svou stránku na facebooku.


Staňte se našimi fanoušky. Připravujeme pro vás soutěže o zajímavé ceny, můžete sledovat co se u nás v nakladatelství děje, informujeme vás o zajímavých knihách, dělíme se s vámi o různé zážitky prostřednictvím fotografií a videí.


Staňte se našimi fanoušky!


 

Pokud nemáte zájem dostávat tento zpravodaj, k odhlášení můžete použít tento formulář.

Sekce: zpravodaj   |   Tisk   |   Poslat článek známému