září 2010

21.9.2010

Zpravodaj KNA


Vážení přátelé,
dovolujeme si Vám zaslat několik tipů a informací z Karmelitánského nakladatelství a distribuce.


Aktuální novinky KNA

http://www.ikarmel.cz/novinky/kna/

Tipy z distribuce KNA
http://www.ikarmel.cz/vyber/nase-tipy


 Novinky KNA


Příběhy pro uzdravení dušePříběhy pro uzdravení duše
José Carlos Bermejo

Krátké povídky, které symbolicky i s humorem ukazují na závažné aspekty lidského chování a nesou v sobě nějaké ponaučení. Každý příběh je zakončen několika náměty k vlastnímu zamyšlení, takže je lze použít i pro duchovní cvičení nebo práci ve společenství, v katechezích starších dětí i mládeže.

více o knize
ukázka z knihy

 

Maminky, které milují přílišMaminky, které milují příliš
Jak nevychovat tyrany ani rozmazlence
Osvaldo Poli

Až příliš mnoho lásky může dítě zničit. Co změní malé rozkošné dítě v tyrana, který je schopen ovládat celou rodinu? Autor srozumitelným a čtivým stylem varuje matky (ale i otce) před přehnanou láskou k dětem.

více o knize

 

Oblíbené židovské anekdotyOblíbené židovské anekdoty
Dina Spiegelová, Leonie Spiegelová

Téměř žádný národ se neumí smát tak nádherně, jako národ židovský. Židovské vtipy jsou velmi populární. I když jsou často neuctivé, neubližují. Židé se v nich navíc většinou smějí sami sobě. Židovský humor, který vyvolává smích, byl a je často pro židy téměř životně důležitý. Má duchovní rozměr a smích překovává všechny hranice a staví mosty.

více informací o knize


Bob Fliedr a dětský sbor Bobci

Nové CD a zpěvník dětských písní od Boba Fliedra a sboru Bobci.

Bílé sárí - CD     Bílé sárí - zpěvník

 

Zde naleznete rozhovor s Bobem Fliedrem o novém CD Bílé sárí


 Knižní tipy z distribuce


Moudrost a vtip G. K. Chestertona - II. dílMoudrost a vtip G. K. Chestertona - II. díl
Alexander Tomský (ed.)

Karel Čapek o G. K. Chestertonovi napsal: „Vesele a zplna hrdla velebil věci, které náleží mezi pět švestek obyčejného života, jako je domov, víra, demokracie, řád a důvěra. Byl jako kouzelník, který vytahuje králíky z klobouku; nejvážnější pravdy, nejvznešenější výzvy vysypával ze svého hravého a laskavého humoru; byl to skotačící filosof, který metal kozelce ze samé radosti, že má co dělat s pravdou a vážností nesmrtelné člověčiny...

Knihy od G. K. Chestertona

 

Konflikty mezi lidmiKonflikty mezi lidmi 
Jaro Křivohlavý

Konflikty mezi lidmi vznikají neustále. Pro někoho je jejich řešení výzvou, pro jiného jsou noční můrou. Autor popisuje druhy konfliktů (konflikty představ, názorů, zájmů, postojů, konflikty vnitřní a konflikty mezilidské) a různé typy jejich řešení (soupeření, spolupráce).

Knihy od Jaro Křivohlavého 

 

 

Naplněný životNaplněný život
Abeceda partnerských vztahů
Yves Boulvin

Autor čtenářům ukazuje, jak se lze učit lásce a jaké jsou její nezbytné fáze. Zabývá se volbou partnera pro manželství, životem páru, krizemi, odloučením a rozvodem, novým sestavováním rodiny, přijatou a naplněnou samotou – zkrátka všemi situacemi, s nimiž se člověk může setkat ve svém citovém životě.

 

 


Nová dvě provedení Jeruzalémské Bible


Právě vyšla dvě nová provedení Jeruzalémské Bible. Knihy jsou dostupné v internetovém obchodě ikarmel.cz a v síti kamenných knihkupectví.

                                                    

                                                 Standardní                               Standardní
                                                  provedení                        zmenšené provedení
                                              s označením                           s označením
                                              biblických knih                        biblických knih

 


Připravované tituly KNA na 3. čtvrtletí tohoto roku


Zde naleznete seznam připravovaných titulů, u kterých si můžete zaregistrovat požadavek na zaslání informace, až bude kniha vydaná: 


Kalendáře na rok 2011


Karmelitánský kalendář 2011Karmelitánský kalendář 2011 - Čtecí kalendář

12 významných jmen v rubrice Osobnost měsíce. Na každý měsíc důležitá výročí z církevní, kulturní a politické oblasti. Pestré čtení pro chvíle oddychu i zamyšlení od autorů, jako jsou Kateřina Lachmanová, Marie Svatošová, P. Josef Čunek, P. Jiří Šlégr, P. Jaroslav Fogl a další. Exkluzivní rozhovor, který poskytli například Lubomír Mlčoch, Andrea Hýblová, Otakáro Maria Schmidt, Jaroslav Šebek, Jiří Zajíc a další. V rubrice Jak se žije se pootevřou dveře do řeholních komunit, misií i kněžského semináře. V rubrice Co čte se svěřují P. Josef Brtník, P. Tomáš Holub, P. Martin Holík, Joel Ruml, Karel Skočovský, Petr Šabaka. To nejzajímavější z produkce Karmelitánského nakladatelství

 

Cyrilometodějský kalendář 2011Cyrilometodějský kalendář 2011

Nový Cyrilometodějský kalendář nabízí opět vybranou společnost zajímavých autorů: Jan Balabán, Václav Cílek, Miloš Doležal, Karel Fořt, Anselm Grün, Bohumila Grögerová, František Lízna, Taťána Lukešová, Czeslaw Milosz, Otec Jeroným, Václav Renč, Tomáš Špidlík, Mojmír Trávníček aj.

 

 

Karmelitánské nakladatelství připravilo další tři různé kalendáře na rok 2011.

Proměny 2011
Dobové pohlednice v kalendáři nám představují jednotlivé kostely a kaple z doby zhruba před sto lety. Srovnání s jejich současným stavem pak umožňuje vytvořit si obraz nejen o tom, co nám zanechalo "dědictví otců", ale i o tom, jak jsme s tímto odkazem naložili.

Dědictví otců 2011
Stolní kalendář s fotografiemi sakrální architektury Čech a Moravy.

 

Malá poselství 2011
Stolní kalendář s krátkými úvahami Vojtěcha Kodeta.

 

V internetovém obchodě ikarmel.cz naleznete téma "Kalendáře", pod kterým naleznete kalendáře nejen od KNA, ale i od jiných nakladatelů.
www.ikarmel.cz/kalendar

 



Nové služby internetového obchodu iKarmel.cz


Tematické rozdělení knih

V našem internetovém obchodě jsme pro vás připravili novou službu. Jedná se o nové tematické rozdělení knih. Můžete tak mnohem snadněji sledovat novinky z oboru, který vás zajímá. V tuto chvíli je k dispozici více než 10 témat, do kterých jsou tituly děleny. Díky specifickému způsobu zobrazení a řazení knih jsou nejvýše umístěny novinky. Tato služba tak nabízí přehled knih v daném tématu od mnoha různých nakladatelů.
Nabízíme tedy například přehled novinek pro zájemce o:

teologii spiritualitupsychologii  

Seznam všech témat

 

Naše knihkupectví jako odběrná místa internetového obchodu iKarmel.cz

Knihy, které si objednáte v našem internetovém obchodě, si můžete také osobně vyzvednout v našich knihkupectvích v některém z uvedených měst: České Budějovice, Hradec Králové, Jičín, Karviná, Liberec, Litoměřice, Olomouc, Ostrava, Plzeň, Praha, Uherské Hradiště, Zlín. Více informací o odběrných místech naleznete zde:

Seznam kamenných prodejen naleznete zde.


Karmelitánské nakladatelství má svou stránku na facebooku.


Staňte se našimi fanoušky. Připravujeme pro vás soutěže o zajímavé ceny, můžete sledovat co se u nás v nakladatelství děje, informujeme vás o zajímavých knihách, dělíme se s vámi o různé zážitky prostřednictvím fotografií a videí.


Staňte se našimi fanoušky!


 

Pokud nemáte zájem dostávat tento zpravodaj, k odhlášení můžete použít tento formulář.

Sekce: zpravodaj   |   Tisk   |   Poslat článek známému