listopad 2011

15.11.2011

Zpravodaj KNA


Vážení přátelé,
dovolujeme si Vám zaslat několik tipů a informací z Karmelitánského nakladatelství a distribuce.


Aktuální novinky KNA     Tipy z distribuce KNA


Výběr z nových knih KNA


Malá Jeruzalémská Bible

Text Jeruzalémské bible je doplněn poznámkami, omezenými na nezbytné minimum. Praktická Bible malého formátu vhodná pro ty, kdo s čtením Písma teprve začínají, pro katechumeny, mládež, pro ty, kdo jsou na cestách. 

 

více o knize  


Moje modlitební kniha
Anselm Grün

Cílem modlitby, přímluvy, chvály a požehnání je, aby byl Bůh ve všem oslavován. V modlitbě předkládám Bohu své pocity, vášně a obavy tak, abych jejich prostřednictvím mohl zakoušet Boha v hloubi své duše. (A. Grün)

Sbírka oblíbených modliteb Anselma Grüna zahrnuje jak modlitby vytvořené autorem pro různé příležitosti, například večerní a ranní modlitbu, modlitbu v nemoci, modlitby s dětmi, žehnací modlitby, ale i některé žalmy nebo modlitby významných osobností.

ukázka z knihy 

 

Další porce potěšení
Hana Pinknerová

I když máme spoustu důvodů pro radost a vděčnost, jsou chvíle, kdy se život zdá přes všechny výhody a pohodlí našich současných okolností těžký a kdy nutně potřebujeme nějakou malou osobní radost. Je to něco zvláštního, co děláme jen pro sebe. Nemusí být nákladná, ty nejlepší malé radosti jsou úplně zadarmo. Nejdůležitější je skutečnost, že se nesmějí přijímat mechanicky. Je naprosto nezbytné se pečlivě soustředit, zaměřit se na prožitek malé radosti a teprve pak si ji dopřát. Jedině tak působí. Nedbalým užíváním se jejich účinek vytrácí a jako radost přestávají existovat. Potřebujeme se naučit nacházet Boží milostné vzkazy. Je to taková malá škola vděčnosti. Kniha je určena převážně ženám jakéhokoli věku. 

 


Moučníky sestry Anastázie

V kuchařce sestry Anastázie jsou recepty na luxusní dorty i jednoduché levné moučníky, které každá hospodyňka snadno připraví. Inspiraci v knize najdou i zkušené kuchařky, protože se naučí za použití vlastní fantazie upéci téměř jakýkoli moučník. Vydání souboru sladkých receptů na zákusky řeholní sestry Anastázie Pustelnik čerpá z kulinářského umění nejrůznějších řeholních tradic.
Sestra Anastázie Pustelnik z Kongregace dcer Boží lásky je dlouholetá kuchařka a hospodyně v různých řeholních domech. V této knize se dělí o své bohaté zkušenosti v pečení moučníků. Recepty uvedené v této knize byly už nesčetněkrát vyzkoušeny a osvědčeny při nejrůznějších příležitostech, kterých jsem se též osobně účastnil. Uznání si získávala vždycky nejenom originální chuť hotového cukrářského výtvoru, ale i jeho podoba a úprava. 

více o knize
ukázka z knihy

 

Šarlatový a černý
J. P. Gallagher

I dnes, více než dvacet let po válce, stačí v Římě pouze zmínit O’Flahertyho jméno a spustí se vlna vzpomínek. Pro obyvatele Říma a tisíce lidí, které zachránil, zůstává jedním z velkých hrdinů druhé světové války. (Z předmluvy napsané v roce 1967)

Příběh má všechny znaky dobře vymyšleného thrilleru, jen s tím rozdílem, že není vymyšlený: Jde o skutečné postavy a události z doby druhé světové války. Příběh monsignora O’Flahertyho je natolik dramatický, že v roce 1983 byl podle knihy Šarlatový a černý natočen slavný film s Gregory Peckem v hlavní roli.

více o knize
ukázka z knihy


Knihy, které vyjdou tento týden


Síla eucharistie
Elias Vella

P. Elias Vella nepředkládá čtenáři další teologický traktát o eucharistii, spíše touží naučit nás z ní žít, zpřístupnit nám tento vzácný Boží dar. Ukazuje praktickou cestu, jak se stát eucharistickým člověkem, jak dovolit, aby nás přijímání eucharistie skutečně proměňovalo. Píše o eucharistii, která proměňuje životy, která osvobozuje od Zlého mocněji než exorcismus, která přináší usmíření a vnáší do srdcí Boží pokoj. Ukazuje eucharistii jako zdroj našeho uzdravení a vnitřní proměny. 

 

Přednáška v Řezně a další projevy
Benedikt XVI.

S předmluvou Tomáše Halíka. „Máme před sebou soubor textů, které vyjadřují jednu dimenzi papežova poselství: jeho politickou teologii a teologii dialogu kultur a náboženství, zejména dialogu mezi křesťanskou vírou a sekulární racionalitou. Zdá se, že toto téma se zejména v posledních letech dostává do popředí jeho učení a zároveň je tím, co právem budí zájem o jeho myšlenky i daleko za viditelnými hranicemi katolické církve. Právě těmito myšlenkami se Benedikt XVI. snaží plnit úkol papežské služby světu, jak jej vyjádřil ve svém projevu v Praze: být hlasem etického uvažování lidstva.“ Tomáš Halík
 

 



Knižní tip


Vlídná zbraň
Modlitby pro chvíle všední i nevšední

Moše Mykoff, S. C. Mizrahi
 

Kniha chasidského rabína, jenž po celý život shromažďoval rady, moudrá ponaučení a myšlenky na téma, jak žít moudře, lépe vyrovnaně, kde hledat klid a rozvahu nejen pro obyčejný život, ale i pro významná a zlomová životní rozhodnutí.

 



YOUCAT má svou stránku na facebooku.


Staňte se našimi fanoušky!


Zajímavé knihy od jiných nakladatelů


Ježíš Nazaretský - 1. díl
Joseph Ratzinger - Benedikt XVI.

Co dnes může říct křesťanství o základních otázkách lidského bytí? Odpověď podle Benedikta XVI. bezprostředně souvisí s otázkou: Kdo je Ježíš Nazaretský? 

 

 

 

Ježíš Nazaretský - 2. díl
Joseph Ratzinger - Benedikt XVI.

Druhý díl knihy, kterou Joseph Ratzinger – Benedikt XVI. čtenářům nabídl jako „výraz svého osobního hledání Pánovy tváře“, nikoli jako akt učitelského úřadu, pokračuje v interpretaci evangelií, vedené snahou „porozumět postavě Ježíše, jeho slovům a jeho činům“. Po prvním díle (2007), který sledoval Ježíšovu cestu od křtu přes počátek veřejného působení, horské kázání až po událost proměnění, se druhý díl dostává k nejzávažnější části novozákonního svědectví: k Ježíšově smrti a zmrtvýchvstání – a hledá odpovědi na otázky: Proč Ježíš musel zemřít? Co znamená zmrtvýchvstání? A co to znamená pro nás? Metodologicky se dílo hlásí k hermeneutice víry, která zodpovědně zachází s historickým poznáním, ovšem na první místo klade tajemství zmrtvýchvstání, základu křesťanské naděje – zde se rozhoduje, zdůrazňuje Benedikt XVI., „zda Ježíš jen byl, anebo zda také je.“ Kniha, byť je slovem do odborné teologické debaty, míří obsahem i stylem k širšímu publiku – jak její autor doufá, „snad bude k užitku čtenářkám a čtenářům, kteří chtějí Ježíše potkat a uvěřit mu.“ 

 

Tradice, která je výzvou
Dominik Duka, Tomasz Dostani, Jaroslav Šubrt

V knižním rozhovoru reflektují jeho autoři témata, která jsou současnému pražskému arcibiskupovi drahá: smysl tradice, zvláště katolické v kontextu moderních českých a evropských dějin, kořeny víry a věrnosti církvi, dějiny domikánského řádu a jeho přínos do mozaiky církevní minulosti i současnosti. V knize se odrážejí hluboké historické znalosti současného nástupce svatého Vojtěcha a arcibiskupském stolci, jeho dnešní názory na českou společnost a stát, na stav dialogu státu a církve. Široký záběr rozhovoru dává jedinečným způsobem nahlédnout do myšlenkového světa Dominika Duky, současné hlavy české katolické církve. 

 

Co živí lásku
Vztahy a spiritualita

Anselm Grün

Jeden z nejoblíbenějších spirituálních autorů dneška medituje nad smyslem lidského života, kterým je láska: vyvážená láska k sobě samému i druhým. Láska nikoli jako adorování a zbožštění druhého, ale jako naplněný vztah, který se dává a zároveň je druhým obohacován. Láska nikoli jako sex a libidinózní narcismus, ale vztah, který je živen z božského pramene a je vždy inspirována shůry. Sexualita spojená s křesťanskou spiritualitou je pro autora, inspirovaného učením starých pouštních mnichů a dílem zakladatele analytické psychologie C. G. Junga, pramenem sebepřesažení, jehož konečným cílem je láska jako caritas a agapé.

 


Kalendáře pro rok 2012


Odkaz minulosti 2012

 

Stolní kalendář, ve kterém naleznete známé i méně známé pamětihodnosti od 13. do 19. století. Záměrně jsme vybrali vždy církevní a světskou památku z jednoho místa a umístili je vedle sebe.

Dědictví otců 2012

 

Stolní kalendář s fotografiemi sakrální architektury Čech a Moravy.

Malá poselství Vojtěcha Kodeta 2012

 

Stolní kalendář s krátkými úvahami Vojtěcha Kodeta. Kalendář "malých poselství" chce jen upozornit na to, že kolem nás je mnoho skutečností, které jsme sami ani nevymysleli ani nevytvořili, které jsou nám dány jako dar, možná i jako impuls k zamyšlení nebo děkování.


Více kalendářů pro rok 2012 naleznete zde.



Služby internetového obchodu iKarmel.cz


Informace o připravovaných titulech nejen Karmelitánského nakladatelství

V internetovém obchodě ikarmel.cz naleznete množství připravovaných titulů, u kterých si můžete zaregistrovat požadavek na zaslání emailové zprávy, až kniha vyjde a bude k dostání. Připravované tituly KNA a dalších nakladatelů naleznete zde.

Tematické rozdělení knih

V našem internetovém obchodě jsme pro vás připravili novou službu. Jedná se o nové tematické rozdělení knih. Můžete tak mnohem snadněji sledovat novinky z oboru, který vás zajímá. V tuto chvíli je k dispozici více než 10 témat, do kterých jsou tituly děleny. Díky specifickému způsobu zobrazení a řazení knih jsou nejvýše umístěny novinky. Tato služba tak nabízí přehled knih v daném tématu od mnoha různých nakladatelů.
Nabízíme tedy například přehled novinek pro zájemce o:

Seznam všech témat

 

Naše knihkupectví jako odběrná místa internetového obchodu iKarmel.cz

Knihy, které si objednáte v našem internetovém obchodě, si můžete také osobně vyzvednout v našich knihkupectvích v některém z uvedených měst: České Budějovice, Hradec Králové, Jičín, Karviná, Liberec, Litoměřice, Olomouc, Ostrava, Plzeň, Praha, Uherské Hradiště, Zlín. Více informací o odběrných místech naleznete zde:

Seznam kamenných prodejen naleznete zde.


Karmelitánské nakladatelství má svou stránku na facebooku.


Staňte se našimi fanoušky. Připravujeme pro vás soutěže o zajímavé ceny, můžete sledovat co se u nás v nakladatelství děje, informujeme vás o zajímavých knihách, dělíme se s vámi o různé zážitky prostřednictvím fotografií a videí.


Staňte se našimi fanoušky!


 

Pokud nemáte zájem dostávat tento zpravodaj, k odhlášení můžete použít tento formulář.

Sekce: zpravodaj   |   Tisk   |   Poslat článek známému