Četba na pokračování rádia Proglas

22.4.2010

Četba na pokračování rádia ProglasLetos v lednu jsme si připomněli výročí 150 let od smrti českého světce Jana Nepomuka Neumanna. K této příležitosti a zároveň v rámci Roku kněží pro vás v redakci Radia Proglas připravili Čtení na pokračování knihy Život Jana Nepomuka Neumanna.

Letos v lednu jsme si připomněli výročí 150 let od smrti českého světce Jana Nepomuka Neumanna. K této příležitosti a zároveň v rámci Roku kněží pro vás v redakci Radia Proglas připravili Čtení na pokračování knihy Život Jana Nepomuka Neumanna.

Napínavou cestu redemptoristy a čtvrtého filadelfského biskupa k naplnění Božího povolání ve své knize ztvárnil James J. Galvin. Životopisný příběh misionáře Neumanna nám přibližuje nelehkou situaci v Severní Americe v první polovině 19. století. V této době, která církvi a křesťanské víře příliš nepřála, se Neumann neúnavně stará o evropské přistěhovalce, jejich vzdělání a duchovní život. Poznal půvab i pozoruhodnosti země Yankeeů, slyšel rolničky mezků na navigaci Erijského průplavu i písně drsných vorařů, kteří plavili dřevo po řece Allegheny. Znal jména ulic staré Filadelfie, kde nakonec, ani ne padesátiletý, zemřel vyčerpán prací. V roce 1963 byl prohlášen za blahoslaveného a v roce 1977 za svatého.

Knihu vydalo Karmelitánské nakladatelství a pro posluchače Radia Proglas, ji nastudoval otec Martin Holík. První díl nového čtení na pokračování zazněl na vlnách Radia Proglas v pondělí 19. dubna.

Detail pořadu na stránkách Radia Proglas

Sekce: zprávy   |   Tisk   |   Poslat článek známému